keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jesse aarrekoira





Jesse aarrekoira
Marvi Jalo ja Merja Jalo



WSOY, 2015


Uusi Jesse-kirja kutsuu vannoutuneet suosikkikoiran fanit jälleen seikkailuun. Tuotteliailta sisaruksilta, Marvi ja Merja Jalolta, on ilmestynyt järjestyksessään jo 22. kirja Koiratytöt-sarjassa. Kultainennoutaja Jesse onkin jo ehtinyt olla monessa mukana, tällä kertaa suosikkikoiraa tarvitaan aarrejahdissa.
Jenna ja Hannele ovat parhaat ystävykset, joiden sydän sykkii koirille. Jennan Jesse-koiran lisäksi kuvioissa on mennen tullen mukana hoitokoiria. Tytöt ovat osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi dogsittereiksi ja niinpä Munkkirinteen Elsakin on palkannut tytöt uudestaan Muru-koiraa hoitamaan. Elsa on kova touhottamaan ja järjestääkin usein ympäristössään pientä säpinää, josta Jenna ja Hannelekin saavat osansa. Elsa onkin elementissään, kun saa kuulla perineensä suuren kartanon. Suvussa on sitkeästi kiertänyt huhu kartanon maille kätketystä aarteesta. Tiedä vaikka tässä vielä pääsisi Turun rikkaimmaksi naiseksi, tuumii Elsa. Asiaa lähdetään selvittämään koko perheen voimin; Elsa, aviomies Oiva ja Muru-koira. Jenna ja Hannele tarvitaan mukaan Murun hoitajiksi – ja ilman muuta Jesse selvitystyöryhmää täydentämään.
Kartano tarjoaa yllätyksen toisensa jälkeen. Joku hiippailee yöllä puutarhassa. Tavoitteleeko aarretta joku muukin? Toki kartanolla kertomatiedon mukaan on oma kummituksensa – liikuskeleeko Valkoinen rouva öisin pihapiirissä? Neuvokkaan ja omiaan puolustavan Jesse-koiran läsnäolosta on jännittävissä käänteissä tukea ja turvaa. Mutta löytyykö sitä aarretta?
Jesse-kirjat ovat tulvillaan hyväntahtoista ja -tuulista huumoria ja sankarikoiraidea uppoaa kyllä kohderyhmäänsä, jonka arvioisin 8-11 -vuotiaiksi. Kun sarjaan ilmestyy kaksikin kirjaa vuodessa, niin koirafaneilla on aina uutta odotettavaa. Ilouutinen niillekin koirakuumeisille lapsille, jotka eivät voi saada omaa nelijalkaista kaveria kotiinsa.

Julkaistu Kirjavinkeissä 1.4.2015:

1 kommentti:

  1. Tytär luki nuorempana näitä Jesse kirjoja. Ne oli ihanan helppo lukuisia ja nopeita lukea muutenkin.

    VastaaPoista