tiistai 12. heinäkuuta 2016

Myötätuulta matkallesi


Myötätuulta matkallesi
Anna-Mari Kaskinen ja Ari Laitinen


Minerva,
2016


Kun omat sanat eivät tunnu riittäviltä onnitteluun tai myötätunnon osoitukseen, turvaudun usein Anna-Mari Kaskisen koskettaviin runoihin ja lohduttaviin teksteihin. Hänen tuotannossaan on mistä ammentaa; runoja, virsiä, lasten- ja nuortenkirjoja, lehtikolumneja, gospel-lauluklassikkoja. Kirjoja yksin ja yhdessä muiden kanssa on ilmestynyt yli 70.

Myötätuulta matkallesi koostuu Kaskisen merihenkisistä runoista ja kuvataitelija, taideopettaja Ari Laitisen kuvituksesta. Runot rohkaisevat lähtemään matkaan turvallisin mielin. Meri kyllä myrskyää ja muuttuu alati, vuodenajat vaihtuvat – silti Kaskisen runoissa meri on kaikessa mahtavuudessaankin enemmän luottamuksen syli kuin uhka. Rantakalliot kyllä kestävät.

Myötätuulta matkallesi on lumoava lahjakirja monenlaiseen muistamiseen ja onnitteluun, yhtä lailla uudelle ylioppilaalle kuin syntymäpäiväsankarille tai mökkituliaiseksikin. Tohtiipa tämän ostaa ihan itsekin itselleen. Laitisen maalaukset pysäyttävät hetken ja huokuvat kaunista sinisävyistä rauhaa. Vaikka runomieltymykset vaihtelevat paljonkin, mielestäni tällainen selailtavaksi sopiva kirja on usein turvallinen lahjavalinta.

Julkaistu Kirjavinkeissä 12.7.2016

1 kommentti: