lauantai 16. heinäkuuta 2016

Rei Shimuran ensimmäinen tapaus & Rei Shimura ja zen-temppelin arvoitus


Sujata Massey


Gummerus, 2016
Alkuteos: The Salaryman's Wife / Zen Attitude
Kääntäjä Titta Leppämäki
s. 793


Siis kuka Rei Shimura? Jos tuttavankaupat tämän säpäkän japanilais-amerikkalaisen naisihmisen kanssa on vielä tekemättä, nyt on hyvä hetki hypätä dekkarileikkiin mukaan. Sarjan kymmenestä kirjasta kaksi ensimmäistä osaa on nyt ilmestynyt uusintapainoksena yksissä kansissa. Rei Shimuran ensimmäisestä tapauksesta Jouni on kirjavinkannut täällä  jo vuonna 2011.

Toinen Rei Shimura -kirja on saanut nimekseen Rei Shimura ja zen-temppelin arvoitus. Nyt Rei on lopettanut työt englanninkielenopettajana ja kokeilee siipiään antiikkia välittävänä yrittäjänä. Jo sarjan avausosassa hänen tuttavuutensa skotlantilaisen lakimiehen Hugh Glendinningin kanssa on syventynyt seurusteluasteelle ja nyt Rei ja Hugh asuvat yhdessä. Rikkaasta miesystävästä huolimatta Reillä on vahva tahto näyttää pärjäävänsä ihan omin avuinkin, vaikka antiikkimarkkinoilla pelataankin raakaa peliä. Metsästäessään asiakkaalleen japanilaista morsiuslipastoa, tansua, Rei joutuu paitsi taloudellisesti ahtaalle myös toinen toistaan seuraavien mysteerien todistajaksi. Ja kuinka ollakaan, huono karma lainehtii juuri tansun ympärillä. Tansun Reille myynyt Nao Sakai katoaa ensin Rein saavuttamattomiin ja löytyy myöhemmin kuolleena. Salaisuuksien keskipisteessä tuntuu olevan Mihorin perheen zen-temppeli.

Rei Shimurat ovat kepeää kesäluettavaa ja tuplapokkarista riittää kyllä useammaksikin sadepäiväksi. Monikulttuurinen tausta tekee tästä amatöörietsivästä kiinnostavan symppiksen, joka kaikesta sopeutuvaisuudestaan huolimatta joutuu ajoittain kohtaamaan oman ulkomaalaisuutensa nousevan auringon maassa. Minut kirjassa hurmasi mennen tullen japanilaisen miljöön ja kulttuurin kaikessa läsnä oleva liitto. Nämä seikkailut saavat kyllä jatkoa lukulistallani.

Julkaistu Kirjavinkeissä 17.7.2016

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, kesällä on niin kiva lukea.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut näitä kirjoja kolme tai neljä. Todella mukaansa tempaava päähenkilö.

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä vinkeistä. Tällaiset kirjat ovat mukavaa lomalukemista.
  Sinulla on täällä paljon kivoja kirjavinkkejä. Kiitos niistä.
  Liityin seuraajaksi, palaan mielelläni vinkkiesi pariin :)

  Kiitos vierailustasi blogissani ja osallistumisesta juuri alkaneeseen Iittalan Kastehelmi arvontaan.

  Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi ja oikein mukavaa, kuulaan kesäistä elokuuta myös sinulle! Hykerryttävä lukemattomien pino hivelee nytkin silmää, mutta metsä sinisenä mättäineen vetää myös puoleensa :)

   Poista
 4. Mites täm äpostaus on mennyt kokonaan ohi..no hyvä että huomasin. Lisään listalleni, odottelen että saisin aikaa lukemiseen..kohta on pimeetä ja vettä sataa...sitten :)

  VastaaPoista