lauantai 27. kesäkuuta 2015

Himoshoppaaja tähtien tiellä

Himoshoppaaja tähtien tiellä
Sophie Kinsella
WSOY,
2015Lomasääkartallani kukkivat lähinnä sadepisarat ja lukemisetkin on olleet vakavahenkispainotteisia (joskin erittäin antoisia) viime aikoina, joten tasapainon vuoksi on kevennyksen aika. Sophie Kinsellan uusin on suorastaan täsmäisku tähän hetkeen. Tiedän jo vanhastaan, että Becky Brandon, omaa sukuaan Bloomwood, on varsin virkistävää seuraa. Ja kun hän on paikalla, aina sattuu ja tapahtuu - tällä kertaa oikein suuren maailman tyyliin. Nyt Becky lähtee Los Angelesiin ja tahtoo punaiselle matolle filmitähtien seuraan.

Lukelle tarjoutuu tilaisuus työprojektiin Los Angelesissa. Beckyn tuntien on helppo arvata, että Becky on lähdössä mukaan julkkisten kotikonnuille ja säihkyvän glamourin tyyssijoille. Enkelten kaupunkiin, "missä aurinko paistaa, ihmisillä on supervalkoiset hampaat ja talot ovat kuin suoraan elokuvan kulisseista." Pariskunnan pienelle Minnie-tyttöselle järjestyy hoitopaikka eliittipäiväkotiin. Beckyn ensimmäinen työsuunnitelma menee mönkään, mutta ei hätää - hän päättääkin hakeutua stylistiksi Hollywoodin elokuvatähdille. Tavoitteeseen voi näin ensialkuun tähdätä Beckymäisen tarmokkaalla shoppailulla. Ja jos Becky onnistuu sähläämään hektisen vaihtuvissa tilanteissa, niin yllätyksellistä on filmitähtienkin toiminta. Onneksi rakas tiukkojen tilanteiden tuki Suze saapuu paikalle myös. Ystävyyssuhde tosin joutuu koetukselle siinä missä suhde aviomieheenkin, kun Hollywood mahdollisuuksineen pyyhkäisee Beckyn menestyksen huumaan. Kuinka korkea on suurten lupausten hinta lopultakin?

Uran luomisen ohessa Beckyn on myös hoideltava perhepiirin salamyhkäisyyksiä, sillä anoppi on tulossa kyläilemään ja Beckyn isäkin ilmaantuu Amerikan mantereelle nuoruudenaikaisten selvittämättömien tapahtumien takia. Tässä vaiheessa soppaa olen iloinen siitä, että Beckyn ja Luken historia värikkäine vaiheineen on jo aiemmista kirjoista tuttu ja tiedän, missä mennään. Becky alkaa näyttäytyä minulle entistä syvempänä persoonana;  Vaikka hänen silmänsä syttyvät ostoskatujen ja näyteikkunoiden bling-blingistä, niin kaiken sen alla sykkii lämmin sydän. Sydämen peittona on kumpareen verran merkkijakkuja, silkkihuiveja, hansikkaita, piikkikorkoja ja kateutta aiheuttavia aurinkolaseja - mutta silti! Pinnallisuusvyöhykkeen ja turhamaisuuskuorrutuksen alta kaivelin esiin sitä toisenlaista Rebeccaa, jota en aiemmista Himoshoppaajista vielä osannut hakea. Hän on sentään tullut äidiksikin matkan varrella, mikä ei voi olla muuttamatta tai ainakin laajentamatta naiseläjän prioriteetteja.

Tämä kirja on kesälukemista parhaimmillaan ja ansaitsee monta Hollywood-kuorrutteista tähteä. Sophie Kinsella toden totta taitaa chick lit -tyylin ja Himoshoppaaja tähtien tiellä on juuri sopiva sekoitus romanttista komediaa ja kutittavaa jännitystä. Kirjan loppu yllättää ja lupaa: "Pian Beckystä taas kuullaan!" Ok, uteliaisuushan on elämän merkki - pysytään kuulolla.


5 kommenttia:

 1. Tämän minäkin olen lukenut. Tykkäsin ♡

  VastaaPoista
 2. Tämäkin hömppä luetteva vaikka Beckyn törttöilyt käyvät välillä absurdiudessa hermoon. Silti parasta aurinkolukemista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli metriä arjen yläpuolella - kun vielä saatais se aurinkokin!

   Poista
 3. Marja-Liisa, minäkin löysin kaiken blingin alta Beckyn lämpimän sydämen, ja se ihastutti suunnattomasti! Onhan hän vähän ärsyttävän tohelo välillä, mutta loppujen lopuksi ihana tyyppi joka rakastaa läheisiään. <3 Mutta tuo loppu! Taas täytyy odottaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Krista! Huomasin, että aika monta Kinsellaa löytyy kirjahyllystäni - vuosien tuttavuus antaa lempeämmät silmät kirjahahmoakin kohtaan :)

   Poista