sunnuntai 8. tammikuuta 2017

TorjuttuEmma Chase
Bazar, 2016Hohdokkaamminkin voisi uuden kirjavuoden julistaa alkaneeksi, mutta viime viikot on menty vain kevyin kokeiluin, josko johonkin kirjaan jaksaisi keskittyä. Uuvutusta monella rintamalla ja siihen päälle päätteeksi kunnon korkeakuumeinen flunssa tai peräti influenssa. Kirjaa jos toistakin siinä kokeilin ja Torjutun sitten jaksoin loppuun asti - sopivan kevyttä ja helposti soljuvaa. Itse asiassa ihan kelpohyvää viihdettä. Kyllä, se oli ihan tekstin ajoittainen särmikkyys, joka sai hihittelemään itsekseen kesken lukusession. Ei omaa rataansa sahaileva kuume.

Järjestelmällisyys ei (tälläkään kertaa) olisi ollut pahasta, Kate Brooksiin ja Drew Evansiin tutustumisen olisi voinut aloittaa jo Emma Chasen esikoisromaanista Taklattu. En ollut mielessäni ehtinyt edes saattaa Katea ja Drewia yhteen, kun jo jouduin todistamaan heidän erilleen repiviä ristiriitojaan. Olisin halunnut tavata vielä kesyttämättömän playboyn, jonka Kate mitä ilmeisimmin on saanut polvilleen. Mikään lapanen Drew ei toki ole tässäkään kirjassa, mutta määrittelystä naistenmies on kuitenkin t-kirjain pudonnut matkalle.

Tarina etenee Katen kertomana hauskasti silloinkin, kun pieni vääriymmärrys johtaa ajatukset suuriin harhalaukkoihin ja kaksi ihmistä myllää elämänsä pahoille mutkille. Mittasuhteet ovat samat usein tosielämässäkin. Kärpäsestä saa helposti härkäsen, kun puhutaan eri asioista ja tulkitaan kuultua omista tunteista käsin. Katesta löytyy temperamenttia, kun hän pakkaa kassinsa ja häipyy äitinsä hoiviin katastrofin keskellä. Onneksi on ympärillä tukijoukot, jotka kannattelevat - ja myös se yhteinen välimaasto, josta tihkuu tietoja "vastapuolille."

Torjuttu ei ole mikään suurten yllätysten kirja, mutta kiihkeät käänteet vievät silti lukijaa kohti sopivaa ja odotettua päätöstä. Torjuttu on viihdettä, jossa tunteet ja erotiikka jylläävät. Tuoretta ja virkistävää sanahelinää flunssasta toipujalle tai muuten vain hetkeen, jolloin kesähelteen tai muun kätevän syyn varjolla aivokapasiteetti käy alikierroksilla. Kun ei aina tartte.
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, eikös tämä virus kaatanut puoli Suomea joulun aikoihin.
      Ja sen kerran, kun minäkin rokotuksen otan... Taitaa sittenkin olla parasta luottaa kunnon D-vitamiinitankkaukseen :)

      Poista