torstai 17. elokuuta 2017

Shopaholic & sisterSophie Kinsella


Tällainen kevyt välipala omasta kirjahyllystä! Ja ansiokkaista suomennoksista huolimatta Becky Bloomwood vain on jotenkin aidoimmillaan englanniksi luettuna. Pokkari on varmaankin reissulukemiseksi joskus hankittu ja aloitettukin, vai lienenkö suomeksi lukenut. Alun tuttuus ei haitannut vähääkään - päin vastoin ilahdutti huomata, miten hyvin ja tarkkaan jokin aikaa sitten luettu palaa mieleen. Joskus, toki useinkin, monella tasolla ihmisen elämässä, se hauska ja harmiton nousee pintaan vakavaa ja vaikeaa kevyemmin. Ei tarvita prosessointia eikä ahdistuksen mankelia.

Tosin Beckyn elämässä riittää jälleen kerran harmeja ja hauskuuttakin himmentää moni tumma pilvenroikale. Becky ja Luke palaavat kymmenen kuukautta kestäneeltä häämatkaltaan kotiin ja odottavat perheen ja ystävien tapaamista ja uutta elämää avioparina. Kotopuolessa asiat ovat kuitenkin muuttuneet heidän poissaolonsa aikana. Beckyn rakas ystävä Suze on löytänyt rinnalleen ja vertaistuekseen uuden ystävän, jonka kanssa jakaa äidin ja vauvaperheen arkea. Beckyn vanhemmat peittelevät selvästi tyttäreltään jotakin ja Becky miettii toinen toistaan ikävämpiä vaihtoehtoja käytöksen takana. Beckyn arvaukset menevät pahasti pieleen, sillä nyt ei ole kyse vakavasta sairaudesta tai talon myymisestä. Tadaa, vanhemmille on paljastunut, että Beckyllä on sisarpuoli ja pienen valmistelun jälkeen asia kerrotaan myös Beckylle.

Ensishokin ja ällistyksen jälkeen Becky on haltioissaan; eikö hän aina syvällä sisimmässään ole tiennytkin, että hän elämässään on siskon kokoinen tyhjä tila, jonka Jess ilmestymisellään korjaa! Suhde Suze-ystävään on nyt telakalla, mutta hän pääsee oma siskon kanssa shoppailemaan ja tyttöilemään. Todellisuus on kuitenkin karua kauraa, sillä Jessiä ei kiinnostaa shoppailu eikä manikyyrit. Becky kyllä yrittää kovasti, mutta yhteistä säveltä ei vain löydy. Masentavaa kyllä, jopa Luke on sitä mieltä, että Jess on hyvä tyyppi ja Becky voisi ottaa hänestä oppia. Tuore aviomies tekee tiukasti töitä ja vaatii Beckyäkin kestämään budjetissa häämatkashoppinkien ja huolettoman elämän jälkeen. Monenmoista ryppyä rakkaudessa, ystävyydessä ja siskoudessa siis. Mutta ei mitään sellaista, mitä ei Becky lopulta selättäisi.

All's well that ends well. Himoshoppaajan maailmassa ja Shakespearen näytelmässä. Että näin.

6 kommenttia:

 1. Mullakin on ollut muutamia Kinselloja englanniksi ja ovat tosi helppolukuisia vaikka yleensä luen vaan suomeksi. :) /Tiia

  VastaaPoista
 2. Tämä pitää lukea. Kaksi saman sarjan kirjaa olen jo lukenut. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 3. Piipahdin tutustumaan blogiisi. :) Kadehdin ihmisiä jotka upoutuvat kirjojen vietäväksi. Voi miten ihana olisi heittäytyä sohvan nurkkaan kirja kourassa. Olen elämäni aikana lukenut ehkä vain kymmenkunta romaania... Yläasteella seitsemän veljestä, kun piti lukea niin se sattui juuri sopivasti tulemaan teatterista joten kävin sen katsomassa ja näin selvisin kiitettävästi opettajan pitämästä tenttauksesta. :,D Lukeminen ei ole mun juttu, vaikka toisin toivoisin. :P Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi ja mukavaa uutta viikkoa myös sinulle! Tiedä häntä, josko vaikka joskus vielä kokeilet lukemistakin ja sattuu se oikea kohdalle :D
   Itse en voisi kuvitella elämää ilman kirjoja. En paljoakaan muista koulun pakollisista mutta sitäkin paremmin Viisikot, Kolme Etsivät, Neiti Etsivät, Tiinat ja ja... Siitä se sitten lähti eikä loppua näy. Vaan kun meillä on rajallisesti tunteja vuorokaudessa, niin toki ne on parasta käyttää itselle mieluisiin ja tärkeisiin juttuihin ja kävinkin lueskelemassa, miten paljon Koivikon Katveessa tapahtuu. Elämäntäyteinen blogi ja houkuttavia reseptejä sinulla!

   Poista