keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Never have I ever
Never have I ever
Sara ShepardListataan nyt tämäkin luetuksi, lienee tullut hankittua pokkarialesta ihan vain englannin kielen ilosta. Ja sellaisena täysin hintansa väärti. Samalla kirja on myös hyvä muistutus itselleni siitä, että aikuiselle lukijalle kirjat ovat ikärajattomia. Olisin voinut lukea tätä kirjaa aivan hyvin 15-vuotiaana, tosin huomattavasti suuremmalla intensiteettikertoimella.

Sara Shepard on amerikkalainen, varsin tuottelias kirjailija. Tämä nyt lukemani kuuluu The lying games -sarjaan ja on sen toinen osa. Kirjassa vuorottelevat kertojina kaksoset Emma ja Sutton, joista jälkimmäinen on joutunut murhan uhriksi. Emma alkaa elää Suttonin elämää ja pyrkii samalla selvittämään sisarensa kuoleman mysteeriä. Kuten jo todettua, itselle kirja meni lähinnä englannin verryttelyksi... Mutta myönnän kyllä, että kirjan loppuratkaisu pitikin sitten lukea kertaistumalta päätökseen. Varsinaiselle kohderyhmälleen varmastikin ihan koukuttava sarja.

Kirjan nimihän on muuten myös seurapelin nimi, joka kai juomapelinäkin tunnetaan. En ole koskaan!

Toinen Shepardin sarja on Pretty Little Liars. Sarjan Twisted (ilmestynyt suomeksi nimellä Kieroutunut) olisi kiinnostava ainakin yhdestä syystä; Henkilöhahmoista yksi on suomalainen vaihto-oppilas. Millainen mahtaakaan olla hänen roolinsa ja miten hänet sulautetaan amerikkalaiseen kaveriporukkaan?

Olin näköjään ostanut toisenkin osan tätä, mutta se saa nyt odottaa. Paluu juurille, suomalaisen ja suomenkielisen kirjallisuuden pariin. Sukunimi on Mikkonen ja alku paljon lupaava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti