perjantai 9. tammikuuta 2015

Then Came You
Jennifer Weiner
Then Came You
Simon & Schuster,
2011


Jatkan englanninkielisten linjalla, kun kerran tällaisia herkkuja löytyy ihan omasta kirjahyllystä. Jos kaipaat kevyttä kielen verryttelyä ja mielenkiintoista, koukuttavaa tarinaa, niin Jennifer Weiner tarjoaa molemmat samoissa kansissa. Ainakin pari hänen kirjaansa on käännetty myös suomeksi, mutta tätä tietääkseni ei.

Then Came You on neljän naisen tarina, miehillä ei kirjassa oli kovinkaan suurta osaa. Jules, Annie, India ja Bettina kertovat vuorotellen omaa tarinaansa omasta näkökulmastaan. Jokaisella heistä on ongelma ratkaistavana elämässään. Jules tarvitsee rahaa auttaakseen isäänsä ja lupautuu luovuttamaan munasolujaan. Annie on kahden lapsen kotiäiti, jonka perheonnea maksamattomien laskujen pino synkentää. Hän hakeutuu saman lapsettomuusklinikan listoille kuin Juleskin, potentiaalisena sijaissynnyttäjänä. Lapsen synnyttäminen vieraalle pariskunnalle parantaisi kerrasta perheen taloutta. Sitten tarvitaankin enää lapsenkipeä India, joka haluaa kietoa uuden upporikkaan aviomiehensä vahvoin sitein itseensä ja haudata menneisyytensä karikot lopullisesti. Entäpä neljäs, Bettina? Hän on nuori ja nimekäs miljonäärin tytär, joka ei sulata isänsä uutta vaimoa Indiaa.

Kevyttä lukemista, ja lapsi ostetaan tukulla dollareita... Mutta silti naisena ja äitinä nousee tukka pystyyn sijaissynnyttäjän roolin tarkastelusta. Elävässä elämässä se ei ihan noin vain käy, tirautetaan muutama kyynel synnytyksen jälkeen ja "kassan kautta" kotiin. Kaiken hömpän keskellä kirja antaa paljonkin ajateltavaaa. Saako tällaisesta tehdä bisnestä? Tai siis on tehty jo - USAn osavaltioista erityisen suosittua maksullinen sijaissynnytys on Kaliforniassa ja halukkaita synnyttäjiä on kysyntään nähden moninkertainen määrä.

Olen tämän pokkarin joskus pieneksi välipalaksi ostanut ja sellaisena se toimi oikein hyvin. Sanastokaan ei aihepiiristään huolimatta ruvennut hankalaksi ja teksti oli nopealukuista. Joten tässä olisi sellainen calorie-free snack...

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja kuulostaisi mielenkiintoiselta luettavaksi. Valitettavasti ei ole kielipäätä yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kirjaa saa pian myös suomeksi käännettynä. Kaikki ainekset kasassa menestykseen myös Suomessa :)

      Poista