keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Herkutellen... m u s c o v a d o v a a h t o a


Hyvänkin kirjan malttaa laittaa hetkeksi syrjään, kun herkkuinspiraatio iskee. Pääsin mukaan facebookin Ihan itse tehty - ryhmässä kokeilemaan uutta Dansukker Muscovadosiirappia. Ja kun muhkea kirjekuori jokin aika sitten ohjeineen pullahti postilaatikkoon, niin tokihan on huutoonsa vastattava. Olin jo useamman kerran silmäillyt ylläolevan vihkosen reseptejä ja ruokaohjeet - erityisesti Kananpoikaa marinadissa - vaikuttivat todella lupaavilta. Huikea lomaviikko aurinkopäivineen kuitenkin sai tarttumaan helppoon ja nopea Muscovadovaahtoon. Olen aiemmin tehnyt kahvin kanssa tarjottavaksi suklaista "äkkimakeaa" moussea ja tämä vaahto vaikutti ihan passelilta korvaavalta tuotteelta. Nopea valmistaa, vähistä aineksista syntyy paljon tarjottavaa.

Siispä hommiin vain...  


Suklaasta oli osa jo nirhaistukin parempiin suihin... 

Ja purkki kermaa !


Maitorahkaa käytän paljon ja usein, onneksi se löytyi tästäkin ohjeesta. Rahkaan sekaan vatkasin muscovadosiirapin, ja heti kohta myös haalean suklaasulan. Ihan kunnolla annoin vatkaimen pyöriä, kunnes oli kerman vuoro päästää joukkoon. Kermaa vain hellästi kääntelin sekaan.

Sen verran makea herkku, että tässä voi hyvin hyödyntää shottilaseja. Pieni on kaunista. Sokerihiirulaiset syövät sitten useamman :)   


Seuraavan kerran koristelen annokset tuoreilla marjoilla. Mustikka olisi ollut ihan se piste iin päälle.
Nyt oikaisin pakastevadelmilla ja mintunlehdillä. Parin tunnin päästä makustelemmme näitä porukalla. 
Siirapin hieman lakritsamainen makuun hemmottelee makuhermoja, mutta saattaisin kyllä lisätä tuota maitorahkan määrää... Saattaa johtua kyllä ihan siitä, että jo valmistusvaiheessa tuli maisteltua kulhojen pohjilta ja nuolijoista niin siirappia kuin muitakin aineksia. 

Nämä nyt oli niin nopeita pyöräyttää, että kynnys tehdä uudestaan on vallan matalalla. 

                                                                        
                                         

Ehkä testasit jo itsekin? Facebookissa saa nyt äänestää mieleistään, shottilasinikin kiittävät äänistä :)

https://www.facebook.com/IhanItseTehty/app_698345023563566?ref=ts
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti