Hopottajat

Rasilaisen hapankaalin syyskilpailun
kampanja on päättymässä
mutta ainakin minulla testailut arjessa jatkuu.

Ja muistuttelen mieliin netistä jo ensimmäisen kampanjan yhteydessä lukemaani artikkelia siitä, että hapankaali toimii aivan erinomaisesti ruoansulatusjogurtin tapaan - 
on halvempaa eikä tarvitse rasittua turhista sokereista. 
Olen näköjään tästä postaillut jo ekan kampanjan yhteydessä myös

Ideakeittiön sivuille

Olipa muuten todella hieno kokemus olla mukana kampanjassa, jossa jo toistamiseen saa testailla samaa tuotetta! 





♥♥♥




Tänäänkin testataan!
(Rasilaisen Hapankaalin syyskilpailu jatkuu - Minä mukana)

Leivän mussuttelija kun olen, teen usein erilaisia levitteitä ja tahnoja leipien päällysteeksi. Niissä on se hieno puoli, että muita lisukkeita ei välttämättä tarvita ollenkaan - levite jo sinänsä on leivän kruunu. 

Jotkut tahnat ovat erityisen paikallaan flunssa-aikaan. Valkosipulia kuluu silloin reilusti.

Ja jotkut vain ovat aina paikallaan, kun nyt testattu levite hapankaalista. Tästä tuli nimittäin ihan huippuhyvää! Ainekset ovat yksinkertaisia: Rasilaisen hapankaalia, kananmunaa ja tuorejuustoa. 


Resepti löytyy myös Ideakeittiöstä


Ja käyttötapoja tälle on monia, uuniperunan täytteeksi, kananmunan kanssa...








Rasilaisen Hapankaalin Syyskilpailu
jatkuu!

Ja niin myös meikäläisen testailut kampanjassa, kun mukana ollaan.
 Hapankaalia voi kyllä laittaa melkeinpä mihin vain,
paitsi aamun puuron jätän toistaiseksi tuunaamatta :D

Tein tortillapohjalle pikkupizzasia ja hapankaali sopi tähän erinomaisesti,
vähistäkin aineksista sai maukkaita pikkusuolaisia.




Reseptini löytyy myös Ideakeittiöstä





♥♥♥

Ihana asia, ruoka!

Ja kun siitä saa hopottaa vielä toisillekin, niin aina parempi ja kaksin kaunihimpi. Olen jälleen Hopottajien kampanjassa mukana ja jo toistamiseen saan miettiä uusia Rasilaisen hapankaalin innoittamia reseptejä

Keväällä ja alkukesästä Hopottajilla oli Rasilaisen hapankaali testauksen alla. Nyt on meneillään
Rasilaisen Hapankaalin Syyskilpailu

Syksy on ollut täynnä oikein mukavia kiireitä reissuineen, mutta heti Kreikan auringosta kotiuduttua kiirehdin kirjautumaan myös tähän kampanjaan mukaan. Kokemukset hapankaalista olivat sen verran mieluista, että halusin mukaan tälläkin kertaa.

Kreetalla maistelimme tietenkin Gyros-pitaa


Ja kotona tein tästä oman versioni, njam ♥ 




Tähän kääreeseen pyöräytin hapankaalin seuraksi
paprikaa ja kanaa
tällä reseptillä näin:

Ideakeittiö


Ja lisätietoa löydät tämän linkin takaa:
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/










Meidän Millan eväät!

Pääsimme mukaan Hopottajien uuteen kampanjaan, jossa testataan Golden Eagle -koiranruokaa. Työnjako on selkeä, Milla maistelee ja minä kirjaan mielipiteet ylös. Sen verran pitkä on jo yhteinen historiamme, että aika hyvin luemme toistemme eleitä ja tunnetiloja, eli hyvin tämä sujuu. 


Okei okei, muutama kuva vaan. Kärsivällisyys koetuksella.


Voin kyllä ottaa itsekin?



Milla ei muutenkaan nirsoile ruoan suhteen, mutta tämän pussin sisältö tuntuu olevan oikein erikoista herkkua. Golden Eagle on valmistettu tuoreesta lohesta, kirjolohesta ja sillistä. Viljoja se ei sisällä ollenkaan eikä muitakaan ainesosia, joiden epäillään aiheuttavan allergiaoireita. Se on korkeaproteiinista, laadukkaista raaka-aineista valmistettua ja luonnollisilla säilöntäaineilla säilöttyä. Se sisältää prebiootteja, probiootteja sekä BioHealth ja Lactohealth -ravintolisiä. 

Ja Millan turkkihan on erinomaisessa kunnossa,
muutenkin elämä maistuu.


Näillä eväillä on syytä jatkaakin.


Katso lisätietoja linkistä:



♥♥♥




Kampanja päättyy, 
testaukset jatkuvat!


Vauhdikas toukokuu alkaa olla lopuillaan, vihreys päästetty valloilleen ja kesäloma häämöttää jo näköetäisyydellä. Suomen kesä, tästä nautitaan! Yhtenä uutena juttuna tästä toukokuusta jää mieleen Rasilaisen hapankaali, johon - kiitos Hopottajien kampanjan - olen tykästynyt. Kesällä kokkaillaan helposti ja kevyesti, siihen hapankaali on oikein näppärä tuote ja sopiva osanen. Minulle se  sopii ennen kaikkea maustamaan niin lämpimiä ruokia kuin salaattejakin ja muun ruoan lisäkkeenä. Aivan sellaisenaan maku vaatii vieläkin totuttelua. 

Jokapäiväiseen kokkailuun on piristävää saada vaihtelua ja nykyisin useimmiten etsin ideoita Ideakeittiön sivuilta. Nyt viimeisin löytö on kirjava kanakeitto - ja kun sen maustaa Rasilaisen hapankaalilla, niin johan on herkkua. Teen ensin kanakeiton ohjeen mukaan valmiiksi ja lisään hapankaalin vasta tarjoiluvaiheessa keittoon. Kannattaa kokeilla, keiton ohje löytyy täältä:





♥♥♥


Kun hapankaali tiensä keittiöömme löysi:

Trendiruokaa!


Jotkut asiat tulevat elämään mukaan kuin itsestään, toisinaan taas tarvitaan pientä yllykettä. Satunnaiset maistatukset kaupassa eivät vielä olleet tehneet minusta hapankaalin ystävää. Kun Hopottajien kampanjan myötä tarjoutui tilaisuus tutustua Rasilaisen hapankaaliin paremmin, niin halusin ottaa haasteen vastaan. Päätin tutustua tuotteeseen ihan rauhassa ja omassa keittiössäni, monipuolisesti kokeillen. 


Rasilaisen hapankaalia on tarjolla kolmessa eri pakkauskoossa. Tartuin suurimpaan mahdolliseen purnukkaan, koska mielessä pyöri jo monta tutun reseptin tuunausta ja itsekehiteltyäkin käyttötapaa. 

Tähän saumaan sattui sopivasti koiran kanssa kaksin vietetty viikko kotona. Muiden vaatimukset eivät aikatauluttaneet arkeamme, joten kokkailimme ihan oman fiiliksen mukaan. En edes käynyt kaupassa koko viikon aikana, koska jääkaapissa tuntui riittävän tyhjennettävää yhdelle ihmiselle ihan riittävästi. (Myös suklaa- ja jäätelövarastot tuli tyhjennettyä, mutta se onkin sitten toinen juttu se...).
Hapankaali tuntui aivan erinomaiselta maun antajalta ruuissa, hyvin yksinkertaisista aineksista sain oman maun mukaisia aterioita. 

Siis vaikkapa tähän tyyliin:

2 keitettyä perunaa pilkottuna
tuorejuustoa, hapankaalia

Kaikki ainekset vain kattilassa sekaisin ja kuumennus - varsinaista pikaruokaa!
Keitettyjen perunoiden tilalle kävi aivan yhtä hienosti pasta. Tähän ei tarvinnut edes miettiä mitään lihaa tai kalaa mukaan, oikein maukasta näinkin. 

Eilen illalla pyöräytin meille iltapalaksi suolaisen piirakan, johon hapankaali antoi uudenlaisen säväyksen. Ja tällainen piirakkahan menee todellakin ihan ateriasta. Se on ruokaisa ja helppo eikä edes vaadi kauppareissua pitkä lista kainalossa - aineksia voi säädellä ihan sen mukaan, mitä kaapista löytyy.  

Tämän piirakan ohjeistus on seuraava (ja hyvin muunneltava sellainen):

Pohja:

75 grammaa voita
75 grammaa rahkaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täytteeksi:

4 keitettyä perunaa viipaleina
3 tomaattia viipaleina
1,5 dl Rasilaisen hapankaalia 
1,5 dl kinkkusuikaleita

Päälle:

juustokermaa (tai muu maustettu)
3 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria
(ripaus rosmariinia)
kuivattua persiljaa

Nypi voi ja jauhot keskenään, lisää rahka ja sekoittele sekin hyvin. Tai käytä rasvaa 150 grammaa ja jätä rahka pois, ellet pode huonoa omaatuntoa suklaavarastojen tuhoamisesta ja halua keventää... Sekoita joukkoon vielä vesi ja suola. Taputtelen taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, että uuni lämpiää. Paista pohjaa ensin paljaaltaan noin 10 minuuttia 200 asteessa. Levitä sen jälkeen täytteet pohjalle ja lopuksi kerma-kananmunaseos. Laita piirakka uuniin takaisin noin 35-40 minuutiksi. Valmista on!

Aiemmin testailin hapankaalia myös perunalettusiin, jotka olivat menestys pihvien kanssa. 
Resepti löytyy Ideakeittiön sivuilta:



Hopottajien kampanja on vasta aluillaan, mutta minut Rasilaisen hapankaali on jo vienyt mennessään. Testailuni ovat maistuneet koko perheelle ja se jos mikä lämmittää kotikokin mieltä, kun rakkaudesta ja rakkaudella heille kokkailen. Hapankaalia voi käyttää suurin piirtein mihin vain; piirakoihin, patoihin, salaatteihin, leivän päälle. Ilmankos ison purnukan pohja häämöttää jo, seuraavaksi voisinkin kokeilla Rasilaisen valkosipulihapankaalia. Tämä on kyllä keventäjän unelmaruokaa; terveellistä, runsaskuituista, vitamiinit ja hivenaineet tallella. 

Käy tutustumassa hapankaalin ominaisuuksiin ja käyttötapoihin myös Hopottajien infosivulla:




♥♥♥








Se vaan on niin kivaa, se hopotus


Kävin ynnäämässä Hopottajien sivuilla kampanjat, joissa olen ollut vuosien mittaan mukana. Ja luku on täysi-ikäiset 18 kampanjaa! Ja lukuakin olennaisempaa on se, miten vaihtelevia juttuja se sisältää ja miten moneen uuteen tuotteeseen on tullut tutustuttua ja mitä ahaa-elämyksiä kokeilut ovat tuottaneet. Olen testaillut kirjakerhoja, kuivattuja marjamixejä ja Myllyn Paras voitaikinataskuja. Milla-koirulin kanssa on kyykitty lattiatasossa nenät vastakkain ja availtu Purina One -pakkauksia. Ja television tarjontaa on rikastettu Viaplay-verkkopalvelun vaihtoehdoilla. Kauppareissulla on sotkettu tuttua reittiä ja etsitty hyllyistä Apetitin Siikamurekepihvejä ja Uunivalmiita gratiineja. 

Siis uutuuksia ja silti sopivasti arkeen solahtavaa - ruokaakin tarvitaan viikon jokaisena päivänä.
Eikä mitään pimpelipompeli-arveluttavia merkkejä, vaan todellakin laatutuotteita. 

Erityisesti ruokajutut ja kirjakerhot ovat olleet itselle niitä antoisimpia testailuja ja niistä on riittänyt juttua kaverinkin kanssa. Hyväksi kokemaansa kun on mukava jakaa lähipiirin kanssakin. Ja se on mitä luontevinta muun jutustelun ohessa - saati jos istutaan yhdessä pöydän ääressä ja maistellaan minun testauksiani rauhassa ajan kanssa. Ihmisen sisällä on jokin ikiaikaisen vanha tarve koota toisia lajitovereita saman pöydän ääreen ja yhteiselle aterialle. 

Siksi se vaan on niin kivaa, se hopotus

Ja mukaan lähteminen on todella helppoa, kynnys on matala. Rekisteröidy mukaan ja suosittelijana - hopottajana - voit hakea mukaan kampanjoihin, joissa testataan erilaisia tuotteita. Useimmiten saat tuotteen ilmaiseksi, mutta muunlaisetkin kampanjat ovat mahdollisia. Testaat tuotetta ensin itse ja hyvistä kokemuksista on  mielekästä kertoa eteenpäinkin, missä ikinä liikutkin. Työpaikalla, leikkikentän reunalla, puhelimessa, kirjeessä... Niin omista kuin toistenkin mielipiteistä on kätevää raportoida netissä Hopottajien sivuilla. Hyväksytyistä raporteista saat myös pisteitä. 

Innostuitko, kiinnostuitko? Itse en ole koskaan tarvinnut katua sitä, että lähdin tähän mukaan. 
Käy ihmeessä katsomassa lisää tietoa sivulta 

Mikäli päätät liittyä meihin mukaan, toivon että teet sen minun linkistäni 
(siitäkin meitä hopottajia palkitaan pisteillä ja iloitsen toki omasta pistekertymästäni)
Tervetuloa siis mukaan tästä: 



Jos jokin kysymys jäi askarruttamaan, niin voit aina ottaa blogini kautta minuun yhteyttä ja vastaan mielelläni. 



♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥ 



Ja uuteen viikkoon tyrni-persikka piirakan voimin!



Tein tänään uuniruokaa - ja sen verran reilusti, että päästään uuteen työviikkoon kevyillä keittiövuoroilla. Ja kun uuni oli kuumana, niin samalla oli kätevää pyöräyttää myös makeaa piirakkaa kahville. Vuorossa oli siis Hopottajien kampanjan 
Myllyn Paras Pyöreän Suklaataikinan testaus vol 2.
Tykkään ahkeraan tehdä kermaviilipiirakkaa täytteellä jos toisellakin ja erityisesti rukiinen pohja mustikoiden kera maistuu aina. Kuitenkin siinä muun ruoanlaiton ohessa täytyy aikatauluttaa taikinan vatkaamisia ja muita mittailuja, että piirakka ehtii uuniin just ajallaan. Kun periaate on se, että uuniruoat ja leivonnaiset tehdään samana päivänä eikä ripotellen pitkin viikkoa. Nyt kaikki tuo kellon vahtailu jäi pois - samoin kuin jauhopölyn leijailu ja taikinakulhojen pesu - ja piirakka valmistui paistokuntoon siinä sivussa ihan kevyesti. Ainoastaan kermaviili, kananmuna ja sokerit piti pyöräyttää kulhossa sekaisin. 
Tein siis tyrnistä ja persikasta piirakkaa


Ja lopputulos oli sopivan makea, kun pohjan suklaisuutta täydensi raikas maustettu rahka (sitruuna) ja sokeria oli kermaviilin seasssa hyvin säästeliäästi.  Lisäksi halusin tähän ehdottomasti tyrnin pirtsakkuutta ja kirpeyttä! Päällysteen voi jokainen mallata mieleisekseen makua ja määrää myöten, mutta itse vaihtelen juuri tuota "purkki kermaviiliä-purkki rahkaa-yksi kananmuna"  -linjaa erilaisilla marjoilla ja hedelmillä täydennettynä. 

Ja tässä tulos, kaffet vaan tulille ja nauttimaan!


Lisää infoa Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinasta: 


Piirakan resepti löytyy myös ideakeittiöstä:



**********************************************************************




♥ Keväistä viikonloppua, armaat ihmiset ♥




Eilen illalla kävimme porukalla Petri Laaksosen konsertissa ja sen jälkeen nautimme kahvia ja naurua ja hyvää mieltä yhteisen pöydän ääressä. Vielä unta odotellessa tuli jokunen hauska puhuttu juttu mieleen ja tunsin ylös kumpuavaa kikatusta sisälläni... Muistin jälleen kerran, miten tärkeää on saada rakkaat ihmiset (ja vähän vieraammatkin) yhteisen pöydän ääreen. Olkoon sitten arki vaikka miten kiireinen ja must do -lista Niilin mittainen! 



Onneksi yhteen kokoontuminen ei ole ainakaan valmistelujen ja tarjottavien hankaluudesta kiinni! Pääsin mukaan Hopottajien kampanjaan mukaan testaamaan Myllyn Paras Pyöreää Suklaataikinaa. Ihan uusi juttu minulle, kun en torttu- ja voitaikinoiden lisäksi ole juuri koskaan käyttänyt valmiita taikinoita. Heti ensimmäinen kokeilu yllätti positiivisesti. Taikina vain hetkeksi sulatuksen jälkeen uuniin ja pohja oli valmiina - ilman ainesten mittaamisia, vatkaamisia. jauhopölyä tai kananmunan jämiä. Tai sitä, että heti aloitettuasi huomaat jonkin olennaisen ainesosan sittenkin unohtuneen kauppana. 

Tästä linkistä voit lukea lisäinfoa tuotteesta ja sivulta löytyy myös reseptejä:


Pyöreä suklaataikina on laktoositon, tosin saattaa pieniä määriä maitotuotteita, seesaminsiemeniä ja soijaa. Siitä on näppärä pyöräyttää keksejä tai piirakalle tai kakulle pohja - käyttötavat ovat kyllä niin moninaiset, että jokainen voi omien kokkailutyyliensä ja -taipumustensa pohjalta tehdä omat sovelluksensa. 


Minä testasin suklaataikinaa ensimmäiseksi juustokakkuun. Pohjan paistoin jo edellisenä päivänä samalla, kun tein uuniin ruokaa. Seuraavana päivänä ei montaa kippoa ja kuppia tarvitttu, kun nopsaan sekoittelin päällyspuolen ja sain sen jääkaappiin hyytymään. Keksipohjaan verrattuna tämä pohja antaa reilusti makua kakkuun, kun paksuuttakin on erilailla ja suklaa ihan oikeasti maistuu. Pohja on myöskin helposti leikattavaa, kun joskushan keksipohja saattaa kovettua turhan kovaksi. 
Kun päällyste ei ole mikään "äkkimakea", niin suklaisen pohjan kanssa yhdistelmä oli erittäin hyvä. 
Menee kokeiluun vielä toisenlaisilla päällysteilläkin, tässä variaatiossa maistui mm. sitruuna ja mango sekä suklaarusinat. 

Koko resepti löytyy täältä: 

Viikonloppuna aion kokeilla tätä kermaviili-rahkapiirakkaan ja päälle mustikoita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti