keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mimmit 2


Mimmit 2
Katherine PancolBazar,
2015Katherine Pancolin Mimmit jätti minut kutkuttavaan odotuksen tunteeseen; tätä naisenergiaa on luvassa vielä kahden kirjan verran! Koin jälleennäkemisen riemua, kun Mimmit 2 vei minut tuttujen henkilöhahmojen pariin. Sarjan ensimmäisestä osasta jäi vahvana mieleen Stella ja hänen perheensä. Kakkososan tapahtumapaikkana on New York ja keskeisiksi henkilöiksi nousevat Gary ja Hortense.
Nuoren parin, Garyn ja Hortensen, suhteessa jylläävät arki ja työelämän haasteet. Hortensen kiivas temperamentti on entisellään ja Garyn rauhoitteleva, kannustava ja sovitteleva ote on monesti tarpeen. Hortense suunnittelee vaatteita ja hakee kiihkeästi ideaa omaan mallistoonsa. Hänen haaveenaan on oma muotitalo. Hortense saa hankkeelleen yllättävän tukijan, jonka todelliset motiivit Hortensen auttamiselle jäävät vielä pimentoon – kenties odottamaan sarjan päätösosaa. Gary puolestaan jatkaa musiikin parissa ja valmistautuu konsertoimaan hiljaisen ja ujon Calypson kanssa. Myös Calypso saa niin paljon sivutilaa, että hänenkin elämästään lienee toiveita kuulla lisää.
Hortensen pikkusisko Zoé viestittelee merten takaa ja tarjoaa samalla myös lukijalle päivityksen hänen elämäänsä Gaétanin rinnalla. Sisaruksille aiheuttaa huolta myös äiti Joséphine, jonka luennoille ilmaantuu outo mies ja joka seurailee Joséphinea matkan päästä.
Sarjan avausosan tavoin mimmit jatkavat tässäkin kirjassa rohkeasti eteenpäin elämän hankaluuksien ja salaisuuksien ryteikössä. Rakkaus venyy ajoittain kolmiodraamaksi asti. Sarjan kirjojen kannet eivät paljasta juonesta tavunkaan vertaa, mutta kauniita ne ovat. Kuin karkkipapereita konsanaan. Tarina on pahasti kesken ja avoimia kysymyksiä jää paljon. Uteliaisuuskäyräni kolmannen Mimmit -kirjan suhteen on korkealla.

Julkaistu Kirjavinkeissä 10.6.2015:

5 kommenttia:

 1. Tällaiset kirjat ovat oivaa kesälukemista ♡

  VastaaPoista
 2. Minulla on ensimmäinenkin Mimmit vielä lukematta, mutta näihin aion kyllä tutustua. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kirja, mutta aivan kamalan ärsyttävää, että tämä loppui, eikä kolmosta ole vielä saatavana! Toivottavasti et pahastu, että linkkasin blogiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, eikö vain olekin ihan oma maailmansa näissä! Koskas se kolmas nyt ilmestyykään, onhan jo melkein syksy :)

   Poista
  2. Tykkään tällaisista henkilökeskeisistä kirjoista, ainakin joskus. Tämä sarja on ollut ihana, kun on jo monen kirjan verran saanut tutustua henkilöihin.
   Näyttäisi, että kolmannen lupaillaan ilmestyvän jo ensi kuussa.

   Poista